Música

Quinze anys de Houston Party, celebració visionària

Qui més qui menys suposo que tots us heu assabentat que aquest any la promotora i exdiscogràfica barcelonina Houston Party bufa les 15 espelmes. Molt ha plogut des que van organitzar les seves primeres gires amb els Posies. Actualment treballen amb una interminable llista d’artistes. La llista que formen Apparat, Azealia Banks, Belle & Sebastian, Built to Spill, Crosby, Stills & Nash, Delorean, Dinosaur Jr., Disclosure, Elvis Costello & the Imposters, Giant Sand, James Blake, Low, Micah P. Hinson, Nick Lowe, The Pastels, The Shins, Spiritualized, Superchunk, Van Dyke Parks o Youth Lagoon seria un petit i heterogeni resum del seu immens abastament. La feina ben feta, la constància, la prudència i l’adaptació als nous temps els han permès sobreviure i fins i tot aprofitar-se de l’explosió de la bombolla musical que va esborrar Sinnamon i altres promotores del mapa uns anys enrere.

Durant tot aquest 2013, Houston Party ha anat organitzant gires emmarcades en el quinzè aniversari. Tot i això, el del divendres 12 de juliol serà el primer acte oficial d’una celebració que promet tenir altres cites en el que queda d’any. En comptes de muntar un gran sarau amb grups reconeguts del seu catàleg, en aquesta ocasió han preferit tornar als seus orígens i apostar per tres grups emergents. Cap d’ells havia trepitjat el nostre país abans.

Els primers seran els americans Scott & Charlene’s Wedding. Afincats al segell anglès Fire Records, concentren en les seves cançons el millor de l’indie-rock despentinat i en baixa fidelitat dels 90: Pavement i Half Japenese són dos dels noms que vénen el cap escoltant temes com "Footscray Station" i "Epping Line". No sé si acabaran tenint el ressò que es mereixen, però sens dubte són un dels meus descobriments de l’any i de fet fa unes setmanes van actuar al Glastonbury.

En canvi, els altres dos grups de la nit estan tallats per patrons més pròxims a la música africana i jamaicana. Sinkane és un quartet de Brooklyn que encaixa força en l’etiqueta de Fela Kuti 2.0 que els acostumen a penjar. Els seus tres treballs estan protagonitzats per afrobeat, jazz i funk farcits de groove.

Els últims d’actuar seran Wild Belle. El grup liderat pels germans Bergman (res a veure amb el director) comparteix influències amb Sinkane. Aquí, però, adopten un caràcter menys psicodèlic i més pròxim al reggae i el dancehall. Als EUA ja són considerats un dels hypes de la temporada i la seva actuació al passat Coachella va rebre aplaudiments unànimes, així que a priori sembla un moment immillorable per veure’ls.

El concert serà aquest divendres 12 de juliol a partir de les 19:30 h a La [2] d’Apolo i les entrades a taquilla costaran 12€.

Escrit per
#


2 Comentaris:
Martin ha dit...
Those are great stats! I didn't think we got them for the half, and then got an email last night. Not sure yet if I'll post them. Top 17% is something to be proud of! Especially bauscee it seemed like there was a huge number of speedy finishers (especially in the full). I was looking at last year's results, and there were way fewer speedy folks I bet lots of serious runners were in for the trials!
07.08.2013, 16:11:26
Leo ha dit...
I la regressif3 passa per cargrear la responsabilitat a l'estat del benestar i no a la gestif3 que se'n fa i que se n'este0 fent. I ara sense cap contrape8s com ho eren els paefsos comunistes. Paradoxa o evide8ncia? http://xkmnxyxnaih.com [url=http://arhnnm.com]arhnnm[/url] [link=http://kcvkdhptnbl.com]kcvkdhptnbl[/link]
15.08.2013, 10:44:35

Publica un comentari
If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
ALTRES COSES QUE ENS AGRADEN

"The Marzipan Man Adventures", nou disc i portada de The Marzipan Man

Polèmic logotip del festival BAM 2011

BirraSo: cervesa, molta cervesa bona

Dent May fa un vídeo molt estiuenc per "Home Groan"

Actuació de Hype Williams al Sónar 2011

Coachella 2012, la major part dels continguts a un cop de clic

Wind Atlas

#1 Benvinguts a A Viva Veu

Ho cridem a viva veu. Ens obsessionen la m&

#2 Inspira

Encara recordem el concert d'Inspira com un

#3 Me and the Bees

Me & The Bees és un grup de noie

#4 Nova temporada Cicle A Viva Veu

Ben a prop de complir tres anys, avui prese

#1 2011. Els millors discos d'electrònica

Enguany hem tinguts alguns debats interns e

#2 2010. Els millors concerts

Encara que no ho sembli, la música n

#3 Martí de Riquer in memoriam

"La primera impressió que fa é

#4 #Sónar2013: La selecció artística

Amb el mateix criteri utilitzat en cadascun