Art

Hi ha vida més enllà del Sónar

Aquest cap de setmana vinent, del 14 al 16 de juny, hi ha vida més enllà del Sónar. Si no teniu pensat anar al festival de música avançada, sapigueu que a Barcelona hi ha altres esdeveniments culturals (d’art, de cinema i de música) ben interessants i dels quals aquí us en presentem tres que ens agraden especialment:

PLAGA

PLAGA es defineix com a “proliferació de propostes artístiques en espais autoinstituïts”, és a dir en llocs que habitualment no s’usen com a espais d’acollida d’art. Des de divendres i fins diumenge a la nit se celebraran, a Barcelona, exposicions, performances i accions artístiques en pisos particulars, en tallers d’artistes, al carrer i en espais cedits especialment per a l’ocasió. Amb un insecte com a imatge definitòria, la plaga artística s’estendrà per la ciutat, de Gràcia al Born i de Poble Sec a Poble Nou, fent-se visible en els marges de l’àmbit de circulació establert d’aquestes propostes.

Sense ser un festival protesta, PLAGA sí que vol ser una resposta optimista a la dificultat actual d’accedir al món professional de l’art, una mena de “Sí se puede” festiu que doni visibilitat a tots aquells projectes que hi són però que sovint no es fan tan evidents a l’ull amateur. Organitza Supterranis amb P, grup obert i heterogeni de persones interessades en l’art en totes les seves vessants –creació, teoria, gestió, educació- que ha decidit que s’han de fer coses amb els recursos que es tenen a disposició, en lloc de lamentar-se i anar a beure cerveses gratis a les inauguracions.

Les diferents activitats que formen part de la programació es desenvoluparan en quatre habitatges privats, tres tallers d’artistes, dos espais artístics independents i una botiga, a més de diferents espais públics de la ciutat. El programa està muntat de manera que, qui vulgui, pugui participar en totes les activitats, tot fent ruta per la ciutat, a vegades acompanyant el camí amb una acció al carrer. Dissabte, a més, hi ha la festa PLAGA al Moondance, amb un dj que també punxa al Sónar, a més de Carlos Valverde, Antoni Hervás i Templo Normal posant “temazos locos de bailar”.

El programa complet està disponible a la pàgina web i aquest és el vídeo promocional:

Festival de Cinema Alemany de Barcelona

Després de 15 edicions celebrant-se a Madrid, arriba a Barcelona el Festival de Cinema Alemany que organitza German Films i que complementa la Setmana del Cinema Alemany que munta cada any el Goethe Institut a la tardor. Es presenten per primer cop a l’estat espanyol set pel·lícules de directors alemanys, a més d’una retrospectiva a l’obra cinematogràfica de Margarethe von Trotta –que estrena el seu darrer treball "Hannah Arendt", el programa de curtmetratges Next Generation Short Tiger 2013, una pel·lícula infantil basada en les novel·les de Franziska Gehm i el darrer documental de Florian Opitz, “Speed. In Search of Lost Time”.

No és d’estranyar que hi hagi una pel·lícula (“Costa Esperanza" ("Wir wollten aufs Meer"), dirigida per Toke Constantin Hebbeln) que tracti el passat polític de l’Alemanya Oriental a partir d’una història d’intent de fuga marcada pels serveis d’espionatge de l’estat. Tampoc no falta el film sobre una parella jueva ambientat enmig de la Segona Guerra Mundial ("Fin de la veda" ("Ende der Schönzeit"), de Franziska Schlotterer) ni, per suposat dintre de la retrospectiva de Margarethe von Trotta, altres pel·lícules que versen sobre temes relatius a la complicada història d’Alemanya en el segle XX. No es tracta, però, d’un festival monotemàtic ni ple de tòpics, tot el contrari: la programació inclou vampirs, històries d’amor i conflictes personals de tot tipus.

El Festival de Cinema Alemany de Barcelona se celebrarà del 14 al 16 de juliol als Cinemes Girona (c/ Girona, 173). Amb tanta gent aprenent alemany com hi ha actualment a Barcelona i arreu del país, no dubtem que més d’un aprofitarà per anar a practicar l’idioma. És més, pot servir com a complement cinèfil a la programació de techno germànic del Sònar. El programa complet es pot consultar aquí i aquest és el tràiler que han preparat els organitzadors:

Tercera Nit de tributs a La [2] de l’Apolo

La darrera proposta d’alternativa al Sónar no ocupa pas tot el cap de setmana, sinó només la nit de dissabte, així que és fàcilment combinable amb qualsevol dels plans presentats anteriorment. La “Nit de tributs” arriba a la seva tercera edició i comptarà aquest any amb grups de l’escena local molt estimats per tothom –La Brigada, Univers i Son Bou- tocant cançons de Teenage Fanclub, The Jesus & Mary Chain i Shirelles, respectivament, juntament amb Papá Topo fent de Los Fresones Rebeldes i Ben & Bruno impersonant el Foro del Primavera Sound.

Escrit per
#


4 Comentaris:
please visit ha dit...
Radiant heaters as well as radiators are usually inefficient and could be hazardous if anything is left too close.
[url=http://budljuy.soup.io]please visit[/url]
23.02.2015, 20:05:41
big kid uggs 40 ha dit...
You might have saved plenty of capital by planning out issues like transportation, to ensure that you may enjoy your vacation having a little added cash in your pocket.
<a href="http://navarroivnv.soup.io" >big kid uggs 40</a> [url=http://navarroivnv.soup.io]big kid uggs 40[/url]
07.03.2015, 22:25:01
Air Jordan 12 Xii Low 308317 ha dit...
In the design of this style; the technology of cushioning is put in place
[url=http://Retro13bmhwt.tumblr.com/]Air Jordan 12 Xii Low 308317[/url]
13.03.2015, 09:36:20
Lorraine ha dit...
Why does this have to be the ONLY relabile source? Oh well, gj!
25.07.2016, 16:17:51

Publica un comentari
If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
ALTRES COSES QUE ENS AGRADEN

Gold Panda participarà en les famoses series "DJ-Kicks". A la venta el proper mes d'octubre

Aquest dissabte, 3r aniversari de Malatesta amb Senior i el Cor Brutal, Ocellot i Néstor Mir & The Pinettes

Programació de San Miguel Primavera als Bars 2011

Floating Points converteix en irresistible una cançó de The Invisible

Vídeo de "Watch the Corner", del nou disc de Dinosaur Jr.

Los Pilotos, nou grup de Florent i Banin de Los Planetas

Wind Atlas

#1 Benvinguts a A Viva Veu

Ho cridem a viva veu. Ens obsessionen la m&

#2 Inspira

Encara recordem el concert d'Inspira com un

#3 Me and the Bees

Me & The Bees és un grup de noie

#4 Nova temporada Cicle A Viva Veu

Ben a prop de complir tres anys, avui prese

#1 2011. Els millors discos d'electrònica

Enguany hem tinguts alguns debats interns e

#2 2010. Els millors concerts

Encara que no ho sembli, la música n

#3 Martí de Riquer in memoriam

"La primera impressió que fa é

#4 #Sónar2013: La selecció artística

Amb el mateix criteri utilitzat en cadascun